FOLLOW US
FOLLOW US

← ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ

ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 2012

← ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ

Ανάλυση: Η κουζίνα είναι μοντέλο APHRODITE. Το υλικό που επιλέχτηκε για την κατασκευή ήταν η Δρυς σε ανοικτή απόχρωση του μπεζ, ώστε να δώσει την αίσθηση ενός πολύ εντυπωσιακού συνδυασμού με το σκούρο χρώμα του πάγκου. Η κατοικία βρίσκεται στην Βαρυμπόμπη και προσπαθήσαμε με τον σχεδιασμό να υποστηρίξουμε το country style,έτσι ώστε να συνεργάζεται με τον περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας.

Πάγκοι: Για τον πάγκο επιλέχτηκε ένας καταπληκτικός γρανίτης, ιδιαίτερα πρωτότυπος και ξεχωριστός. Οι ποικιλία των τόνων του καφέ, γκρι, μπλε που υπάρχουν σ’ αυτόν, τον κάνουν μοναδικό. Επίσης το ίδιο υλικό του γρανίτη χρησιμοποιήθηκε για καλύψει το κενό μεταξύ βάσεως και κρεμαστών ντουλαπιών, ώστε να υπάρχει αρμονία στην κατασκευή. Χρησιμοποιήθηκε ένα εργαλείο πάχους 0,06 εκατοστών πάχους ώστε να υποστήριξη τον όλο σχεδιασμό.

Μηχανισμοί: Μεντεσέδες-συρτάρια-βαγονέτα τροφίμων είναι BLUM. Γωνιακοί μηχανισμοί και αξεσουάρ της WASA.

Μελέτη σχεδιασμού: Σ’ ένα όμορφο κτήμα στην Βαρυμπόμπη μέσα σ’ ένα τέλειο φυσικό περιβάλλον με άπλετο φως και θέα, εντάξαμε την κουζίνα μας. Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε εσωτερικά στον χώρο την ηρεμία της φύσης, δένοντας αρμονικά τις ανάγκες της οικογένειας των πελατών μας. Σ’ ένα δωμάτιο 25 τετραγωνικών, ξεχωρίσαμε τον χώρο προετοιμασίας και μαγειρέματος από τον χώρο αποθήκευσης. Με την χρήση του μπουφέ στην εισαγωγή του δωματίου καλύφθηκαν άνετα στο μέγιστο οι ανάγκες για αποθήκευση. Αίσθηση προκαλεί η κατασκευή του εντοιχισμού για την συσκευή του απορροφητήρα.

Dressing room: Σ’ έναν ενιαίο χώρο με το υπνοδωμάτιο οι ίδιες οι ντουλάπες έγιναν το διαχωριστικό στοιχείο. Με πόρτες από συνθετικό υλικό στην εξωτερική πλευρά όπου είναι το κυρίως υπνοδωμάτιο. Εσωτερικά δημιουργήθηκε ένα dressing room, χωρίς πόρτες αυτή την φορά δίνοντας πραγματικά έναν τεράστιο χώρο αποθήκευσης για να εξυπηρετεί απόλυτα τις ανάγκες του ζευγαριού. Επιλέχτηκε η λιτή γραμμή, ώστε ο όγκος των ντουλαπών να γίνει όσο πιο διακριτικός γίνεται.

Ντουλάπα παιδική: Στο δωμάτιο αυτό επιλέχτηκε το δρύινο ξύλο σε DEKAPE τεχνοτροπία.
Εκτός από τις κατασκευές των ντουλαπών μας συνδυάσαμε και το γραφείο, σαν φυσική συνέχεια. Η σωστή εκμετάλλευση των χώρων χωρίς να γίνονται αποπνικτικοί, μας προσφέρει μια ανάλαφρη και χαρούμενη αίσθηση.

Μπάνιο Master: Σε επίπεδη λάκα γυαλιστερή συμπληρωμένη από ένα γυάλινο πόμολο. Φροντίσαμε να εντοιχίσουμε τις συσκευές πλυντηρίου ρούχων και στεγνωτηρίου έτσι ώστε να ενταχθούν με το υπόλοιπο του επίπλου. Αποθηκευτικοί χώροι άφθονοι για διάφορες χρήσεις. Ο πάγκος από μπεζ χαλαζία δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας και λάμψης στον χώρο.

Μπάνιο Κυρίως: Σχέδιο πόρτας: LADY. Σε λάκα γκρι γυαλιστερή με πάγκο λευκό χαλαζία. Δημιουργήσαμε μια αντίθεση που όμως δίνει αίσθηση, λιτή αλλά και παράλληλα εντυπωσιακή.

Μπάνιο Παιδικό: Χρησιμοποιήθηκε η δρυς σε απόχρωση ώχρας. Συνδυάσαμε πόμολο από πορσελάνη έτσι ώστε αυτό να κάνει την αντίθεση. Έχοντας ένα σκούρο δάπεδο αποφασίστηκε ο χαλαζιακός πάγκος να έχει τόνους ανοικτούς στο χρώμα του επίπλου.

Μπάνιο Σοφίτας: Επιλέχτηκε μια πανέμορφη μασίφ δρυς πόρτα σε μια απόχρωση λευκό-γκρι με τεχνοτροπία. Συνεργάστηκε το χρώμα του επίπλου άψογα με το ροζ ανοικτό πλακάκι του χώρου. Μικρό αλλά πρακτικό σε χρήση για το σημείο που βρίσκετε.

Μπάνιο Ξένων: Με μια απλή γραμμή από επίπεδη γυαλιστερή λάκα, σε μπεζ απόχρωση κατασκευάστηκε ένα λιτό έπιπλο για το W.C. των ξένων, που συνδυάστηκε με νιπτήρα από λευκή πορσελάνη.
Σε όλη αυτή την κατασκευή, η συνεργασία με την οικογένεια υπήρξε ιδανική. Η θετική άποψη που είχαν για τη ζωή, μας βοήθησε στο έργο μας. Κάθε ευτυχία για την οικογένεια των πελατών μας.